Riješi se predrasuda, postani AKTIVAN!

Riješi se predrasuda, postani AKTIVAN!

U anketi ste imali priliku navesti razloge neaktivnosti u Udruženju među kojima se izdvajaju tri, a mi vam želimo dati svoje gledište na njih.

GUBLJENJE VREMENA

Istovremeno studirati i dio slobodnog vremena izdvajati za nevladin sektor nije jednostavno, ali mora postojati razlog zašto toliko ljudi to radi. Rad na personalnim vještinama je podjednako važan kao i onaj na profesionalnim, kako bi sutra bili konkurentni na tržištu. Najjednostavniji način za njihovo sticanje jeste upravo udruženje poput našeg, jer biti u kontaktu s ljudima sličnih interesovanja i profesionalcima iz branše, imati priliku okušati se u organizaciji i timskom radu, te se istovremeno družiti i zabavljati je recept za uspjeh.

PREVELIKA OBAVEZA

Biti ambasador udruženja sa sobom nosi dio odgovornosti, što mnogima predstavlja opterećenje i izaziva negativne emocije. Međutim, u profesionalnom svijetu je to normalna pojava. Preuzimanje odgovornosti i rizika je odlika uspješnih ljudi, te je poželjno početi razvijati je što ranije.

ZAPOSTAVLJANJE FAKULTETA

Balansiranje više obaveza je teško, ali se dugoročno isplati. Ono širi naše vidike i čini nas kompetentnijim i spremnijim u kontekstu profesionalnog života. Da je to moguće dokazuje naš Upravni odbor, kao i mnogi naši članovi.

Naposljetku nam je važno naglasiti da biti član EESTEC-a znači biti član porodice, gdje se vaše odricanje cijeni i uvijek biva pozdravljeno. Mi smo tu da slušamo, razumijemo i pomognemo.