Prijave za hackathon “Just Code It” su otvorene!

Prijave za hackathon “Just Code It” su otvorene!

Šta je to hackathon Just Code It?

Vodeći se višegodišnjim uspjehom organizovanja hackathon-a, članovi udruženja EESTEC LC Sarajevo su i ove godine odlučili nastaviti sa ovom zasigurno izazovnom vrstom projekta.

Hackathon Just Code It je studentsko lokalno takmičenje, koje se sastoji od akademskog i praktičnog dijela. U toku akademskog dijela učesnici će imati priliku da se, kroz predavanja stručnjaka iz prakse, još bolje upoznaju sa temom takmičenja. Nakon predavanja takmičari će imati priliku da sami osmisle svoje rješenje za određeni problem. 


Koji je cilj projekta i kakve benefite imaju takmičari?

Hackathon ima za cilj spojiti mlade ljude koji će za kratko vrijeme razviti osnovni koncept i ideju, te napraviti dobru i kvalitetnu prezentaciju istih. Zbog svog kratkog trajanja hackathoni prikazuju realne situacije s kojima se u određenim trenucima susreće svaki inženjer, a to je razmišljanje, kolaboracija i implementacija rješenja u kratkim vremenskim okvirima.

Projekat je zamišljen kao forma 24-satnog takmičenja u razvoju rješenja na zadanu temu koje studentima elektrotehnike i računarstva nudi priliku za unaprijeđivanje znanja iz različitih tehnoloških oblasti, a pored toga za najbolje takmičare bit će obezbijeđene i nagrade.

Koja je tema hackathon-a Just Code It?

Sa željom da podstakne studente na jedno zdravo odmjeravanje kognitivnih sposobnosti, kao tema ovogodišnjeg hackathona Just Code It izabrana je jedna od najaktuelnijih tema modernog doba - Web Development

Kada i gdje će se održati takmičenje?

Takmičenje koje će trajati 24h, održat će se u prostorijama Elektrotehničkog fakulteta Sarajevo u periodu 21.-22.12. tekuće godine.

Kako i do kada se svi zainteresovani mogu prijaviti?

Priliku za učešće na ovom takmičenju imati će 5 do 10 ekipa (do 3 člana u ekipi). Svi zainteresovani mogu se prijaviti putem forme, koja se nalazi na ovom linku, do 8.12. (20:00h).