Impresije s finalne runde EESTech Challenge hackathona

Impresije s finalne runde EESTech Challenge hackathona

Tim, uzornih i vrijednih studenata sa Elektrotehničkog fakulteta, koji su sačinjavali: Amar Burić, Ana Vujanović i Rasim Šabanović, uspješno je branio boje našeg grada u finalnoj rundi EESTech Challenge hackathona, održanoj u periodu od 10. do 14. maja u Novom Sadu. Ovu priliku pomenuta ekipa je izborila pobjedom u lokalnoj rundi istog takmičenja, koja se održala 17. marta u prostorijama Elektrotehničkog fakulteta u Sarajevu. EESTEC LC Sarajevo u saradnji sa godišnjim partnerom Udruženja i srebrenim pokroviteljem hackathona, kompanijom Authority Partners, te kompanijama ABC Software Development i SPARK grupacija, je organizovao lokalnu rundu.




Kroz ovo takmičenje, članovi naše ekipe, kodnog naziva ’’Analajzeri’’, su imali šansu da upoznaju svoje kolege iz 13 evropskih gradova, koji su također imali svoje predstavnike na finalnoj rundi te kroz druženja i efektivne rasprave uporede i iskustva o načinima i kvaliteti obrazovanja na našem i njihovim fakultetima. Tako su se u Sarajevo vratili prepuni utisaka i novih ideja za poboljšanje svog akademskog i socijalnog života.



U nastavku možete pročitati neke od impresija koje su sa nama podijelili.  



Ana Vujanović: “Od finalne runde EESTech Challenge-a smo prvobitno očekivali strogo miran i akademski orijentisan događaj. Međutim, kako se radi o EESTEC eventu, tu je bio i neizostavan dio dobrog provoda i  druženja sa kolegama iz još 13 evropskih gradova.”



Pored toga što je odabran za Evropsku prijestolnicu kulture za 2021., Novi Sad je po mnogima najljepši grad ne samo Srbije nego i Balkana te je kao takav imao mnogo toga da ponudi svim posjetiocima i učesnicima takmičenja.



“Novi Sad je jedan prelijep grad, a u to smo se imali prilike i uvjeriti. Posjetili smo sve značajne turističke atrakcije u Novom Sadu, kao što su: Crkva imena Marijinog, Vladičanski dvor, Petrovaradin… Čak smo u Petrovaradinu imali obezbijeđenu večeru od općine Novi Sad, što je bilo baš super iskustvo. Jedno od najljepših mjesta u Novom Sadu jeste kej, koji služi kao okupljalište mladih te koje je mnogo puta opjevao veliki  Đorđe Balašević “ - Amar Burić





   “Od samog dolaska u Novi Sad osjećala se jedna napeta takmičarska atmosfera. Konkurencija je bila veoma jaka i s time na umu,       takmičenju smo pristupili potpuno opušteno te se kući vratili kao moralni pobjednici sa dosta toga naučenog.” - Rasim Šabanović



Imati široku mrežu kontakata i još šire znanje, u današnjem vremenu kada svijet sve posmatra kroz prizmu takmičenja, je de facto ključ za uspješnu budućnost.      



Još jednom čestitamo našim predstavnicima na dostojnom predstavljanju našeg fakulteta, našeg grada, naposlijetku čak i naše države u finalnoj rundi ovog velikog takmičenja. Privilegija i zadovoljstvo je bilo sarađivati sa vama!



Pored toga kapa dolje i za organizatore, EESTEC LC Novi Sad, koji je sa aspekta upravljanja i organizacije projekta, definitivno podigao ljestvicu vrtoglavo naviše. Naša, a i preporuka našeg predstavničkog tima, je da čim prije posjetite ovaj predivni grad i još bolje ljude.



                                                                                  #TechYourFuture