EESTech Challenge Sarajevo

EESTech Challenge Sarajevo

Predstavljamo vam još jedan od projekata koje EESTEC LC Sarajevo realizuje ove godine - EESTech Challenge Sarajevo.

EESTech Challenge je internacionalno takmičenje u organizaciji Udruženja studenata elektrotehnike Evrope - EESTEC (eng. Electrical Engineering STudents' European assoCiation).

Cilj projekta je pružiti priliku studentima elektrotehnike i računarstva iz cijele Evrope da unaprijede svoja znanja iz različitih tehnoloških oblasti, da unaprijede svoje vještine rada u timu i da se takmiče sa kolegama iz svih dijelova Evrope.

Mašinsko učenje, tema EESTech Challenge takmičenja, zasniva se na ideji postojanja generičkih algoritama koji nam mogu reći nešto interesantno o skupu podataka, a da pritom ne moramo napisati poseban kod za određeni problem. Pogledajte ovaj kratki video i već danas saznajte više o mašinskom učenju.



EESTech Challenge takmičenje se bazira na ideji organizovanja lokalnih takmičenja, a ove godine, lokalna takmičenja će biti organizovana u 11 evropskih zemalja i 16 različitih evropskih gradova. Timovi, koje će činiti po tri takmičara, će se borit za učešće u finalu EESTech Challenge takmičenja koje će se održati u u Cirihu u maju 2017. godine.

Prvoplasirani tim svakog od lokalnih takmičenja dobit će priliku da još jednom testira svoje znanje i da osvoji vrijedne nagrade.

U realizaciji ovoga projekta podršku su nam iskazali kompanija Symphony i to kao zlatni partner te kompanija Authority Partners.

Pratite oficijelnu EESTech Challenge Sarajevo Facebook stranicu i saznajte više informacija o projektu.