JobFAIR ‘20 - Iskoristi svoju šansu uspješno realiziran!

JobFAIR ‘20 - Iskoristi svoju šansu uspješno realiziran!

U utorak, 10.11.2020. godine zvanično je završio dvanaesti po redu sajam zapošljavanja za studente i diplomce tehničko-tehnoloških fakulteta i ekonomije, JobFAIR ‘20 - Iskoristi svoju šansu! 

Sajam je trajao dva dana, a po prvi put je realiziran u online formatu preko platforme Hopin. Uprkos pandemiji COVID 19, i ove godine smo bili most koji spaja studente i diplomce sa kompanijama. Tokom trajanja Sajma, studenti i diplomci imali su priliku razgovarati sa predstavnicima brojnih kompanija kao i sa našim partnerskim Udruženjima. Pored toga, imali su priliku  učestvovati u nekim od naših radionica, sadržajima koje su pripremile kompanije, kao i u nagradnim igrama.

Prije samog Sajma, ali i tokom trajanja istog, realizovan je veliki broj popratnih aktivnosti. Mjesec oktobar je bio rezervisan za Edukativni program kroz koji su studenti imali priliku učestvovati u 10 webinara, preslušati 5 podcasta, te učestvovati u 4 radionice interaktivnog karaktera. Iskoristili smo mogućnosti koje nam online okruženje nudi, i ovim programom smo željeli obuhvatiti sve teme koje zanimaju studente prije nego što se upuste u proces pronalska posla ili prakse. Ovogodišnji JobFAIR ponudio je svojim posjetiocima Career Speed Dating i Open Space Technology radionicu, te webinar održan od strane kompanije ZIRA

Posljednji dan Sajma, tokom ceremonije zatvaranja izvučeni su i sretni dobitnici naših nagradnih igara. Popust 25% na bilo koji kurs iz ponude Academy387 osvojio je Harun Kusić, dok je kurs Centra za poslovnu edukaciju u vrijednosti od 650KM osvojio Zijad Ličina. Naši domaćini - HUB387 obezbijedili su Daily Pass za Haruna Kusića i Medina Palduma, dok su Pass za 10 dana u Tershoue-u osvojili: Adi Smajić, Lejla Mehmedagić, Tarik Horozović i Harun Kološ. U saradnji sa organizacijom BRAVO kurs italijasnkog jezika osvojio je Emir Pita. Čestitamo sretnim dobitnicima!

CV baza ostaje otvorena  za unos i ažuriranje vaših biografija, a naši partneri imaju pristup istoj tokom cijele godine, tako da ukoliko još uvijek niste ostavili svoj CV, posjetite našu web stranicu www.jobfair.ba i iskoristite svoju šansu!

Iako je ova edicija bila u posebnom formatu, Sajam je privukao mnogo kompanija i studenata, te partnerskih Udruženja. Koristimo ovu priliku da im se svima još jednom zahvalimo za podršku i doprinos realizaciji projekta. 

Vidimo se iduće godine!